Genombrott för Neonode

Svenska Neonode har ingått distributionsavtal samt tecknat en order för leverans av mobilen N1m till den ryska marknaden. Affären är ett distributionsavtal för leverans av Neonode mobiler till Ryssland och angränsande länder fram till och med första kvartalet 2006. Den inledande ordern är värd 16 miljoner kronor och kommer att levereras av Neonodes produktionspartner Note under våren. Avtalspartner och distributör är ett ryskt/brittiskt konsortium under ledning av företaget VTCom i Moskva. Distributionsrätten gäller förutom Ryssland även Kazakstan, Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Vitryssland, Uzbekistan, Ukraina och de baltiska staterna.

– Detta är en genombrottsorder för oss på Neonode. Det här banar väg för oss på andra internationella marknader. Genom ordern från Ryssland kan vi nu öka tempot i såväl nyrekryteringar som i vårt innovations- och utvecklingsarbete, säger vd Marcus Bäcklund.

Neonode grundades 2001 och är baserat i Stockholm.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.