Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Genombrottsorder på ip-tv till Ericsson

Vodafone Iceland köper Ericssons helhetslösning för ip-tv. Ordern innebär ett genombrott och en viktig positionering på området för Ericsson.

Vodafone Iceland är ett fristående bolag som använder Vodafone-varumärket genom ett franchiseavtal. Det är hemligt hur mycket Ericssons ip-tv-affär med operatören är värd. Men den har ett större strategiskt än ekonomiskt värde för leverantören, som inte tidigare har annonserat några affärer för ip-tv i fastnätet.

– Vi är stolta över att leverera och integrera vår ip-tv-lösning till Vodafone Iceland, säger Mikael Bäckström, vd för Ericsson i Norden och Baltikum, och tillägger att operatören köper en ”end-to-end”-lösning.

Det är det här som Ericsson ska leverera: en så kallad head-end, ca/drm-system, system för mellanprogramvara, en plattform för innehållsleverans (cdp), system för övervakning av kvaliteten på ip-tv-tjänsten och service och installation.

Tanken är att tv-tjänsterna framöver ska bli tillgängliga i alla olika slags användarenheter: via tv, mobil och dator. Det är ims-tekniken som då ska knyta ihop de olika världarna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter