Getinge lägger all it och tele hos Equant

Medicinteknikföretaget Getinge har tecknat ett sjuårigt avtal om outsourcing av alla koncernens it-tjänster med undantag för erp till Equant. Avtalet inkluderar datakommunikation, fast och mobil telefoni, hosting, helpdesk och support till användarutrustning på mer än 100 platser i 30 länder runt om i världen.

Kontraktet innebär också att 29 medarbetare och flera hundra tredjepartsavtal överförs från Getinge till Equant. Överlämningen kommer att påbörjas under de närmaste veckorna och vara slutförd till hösten.

Men det startade med en att Getinge gjorde en strategisk analys av koncernens it-miljö med hjälp av konsulter från Equant år 2004. Analysen och en efterföljande anbudsförfrågan ledde till att Getinge under 2005 hittade svaret på hur en synergi bäst kunde uppnås i koncernen. Målet var att förenkla det sätt som Getinge styrde och hanterade sina it-tjänster på, samtidigt som koncernen säkerställde att den var tekniskt förberedd på att stödja framtida tillväxt och expansion.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.