Gigaset ger sig in i smartphone-kampen

Gigaset Tänker man direkt på dect-telefoner när man hör namnet Gigaset är det dags att lära om. Nu har de visat sina tre första smartmobiler och de kommer till Sverige nu i höst.

Gigaset ger sig in i smartphone-kampen
Såväl baksida som framsida på alla tre modellerna täcks av tåligt Gorilla-glas och som man kan se på bilden har Gigaset använt den nya typen av vändbar usb-kontakt.
Såväl baksida som framsida på alla tre modellerna täcks av tåligt Gorilla-glas och som man kan se på bilden har Gigaset använt den nya typen av vändbar usb-kontakt.

Det ser ut att vara en allt annat än halvhjärtad satsning när Gigaset nu ger sig in på mobilmarknaden med modellerna ME Pure, ME, och ME Plus. Välgjord om än inte helt unik design kombineras med vad som uppges vara tysk produktionskvalitet, även om vi antar att den faktiska tillverkningen sker i Asien.

Det handlar inte förvånande om telefoner med Android som operativsystem och Gigaset har redan tidigare experimenterat med plattformen i form av bärbara dect-telefoner och skrivbordstelefonen Maxwell 10. De har nu valt att använda Android 5.1 som bas men gränssnittet lär ligga en bra bit från standardversionens.

Fingeravtrycksläsare finns inte bara på de dyrare modellerna utan också på Gigaset ME Pure.
Fingeravtrycksläsare finns inte bara på de dyrare modellerna utan också på Gigaset ME Pure.

Inga budgettelefoner

Prestandamässigt ser man inte ut att behöva bli besviken, de två dyrare modellerna ME och ME Plus, som kostar 3 400 kronor plus moms respektive 4 000 kronor plus moms, är utrustade med Snapdragon 810-processorer, Adreno 430-grafik och 3 GB arbetsminne. Instegsmodellen ME Pure placerar sig i mellanklassen med ett pris omkring 2 800 kronor plus moms och får den lite enklare processorn Snapdragon 615 i kobination med Adreno 405-grafik och 2 GB minne. Det inbyggda lagringsutrymmet i ME Pure är 16 GB stort medan de dyrare modellerna har 32 GB. Det finns plats för minneskort men då går man miste om möjligheten att stoppa i ett extra sim-kort eftersom de pluggas in i samma fack.

Alla tre modellerna har skärmar med full hd-upplösning men på ME Plus är den 5,5 tum stor medan de andra två har 5-tumsskärmar. Telefonerna uppges vara damm- och fuktskyddade men till vilken grad framgår inte av specifikationerna.

Extra fokus på ljudkvalitet

Vid lanseringen poängterar Gigaset att de satsat extra på ljudkvaliteten för musiklyssning med ljudkretsar som ska hålla hifi-kvalitet och stöd för ljudformat med bättre kvalitet än mp3. Även talljudet hävdar tillverkaren att de jobbat hårt med och telefonerna har dubbla mikrofoner som tillsammans med digital bullerdämpning hjälper till att filtrera oönskat bakgrundsljud.

Ingen mobil är komplett utan två kameror och här handlar det om frontkameror med 8 megapixles upplösning. Huvudkameran skiljer sig åt på de tre modellerna och har 13, 16 respektive 20 megapixlar. Lite udda är det att de alla tre ger möjlighet att filma med extra hög upplösning, men här handlar det inte om 4k som blivit allt vanligare på prestandamodeller utan 2k vilket i och för sig lär räcka långt.

Någon exakt information om när Gigset ME-familjen kan väntas till Sverige finns inte ännu men klart är i alla fall att det blir under hösten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.