Gigaset gör oväntad tablet-debut

Surfplattor För de flesta av oss är Gigaset synonymt med dect-telefoner men lagom till julhandeln lanserar de sina två första surfplattor, en 8-tummare och en riktigt högupplöst 10-tummar.

Gigaset gör oväntad tablet-debut

Nyligen var det säljstart för Gigasets Android-baserade dect-telefon SL930A. Men det var tydligen inte det enda produkt med Googles operativsystem för mobila enheter som tillverkarens utvecklingsavdelning filat på. De båda nya surfplattorna har däremot inget med dect att göra utan i båda fallen handlar det om rena wifi-plattor som kör Android 4.2.2.

Den mindre 8-tumsplattan QV830 kvalar in i det övre budgetsegmentet med ett pris på runt 1 600 kronor plus moms. För de slantarna får man en skärm i 4:3-format med upplösningen 1024×768 pixlar. Processorn är en fyrkärnig A7-variant från MTK som körs i 1,2 GHz vilken ackompanjeras av 1 GB internminne och 8 GB lagringsutrymme. Tycker man att det senare är i minsta laget finns det också plats för minneskort upp till 32 GB.

Tills skillnad från de flesta andra plattor i prisklassen är skalet gjort i aluminium istället för plast och skärmen täcks av reptåligt Gorillaglas.

Större, skarpare och dyrare

10-tumsmodellen QV1030 är snäppet vassare än sitt mindre syskon och utmärker sig med en riktigt högupplöst skärm, 2560 x 1600 bildpunkter ger en pixeltäthet på 300 ppi vilket faktiskt är något högre än hos nya Ipad Air. Processorn har också här fyra kärnor men kommer från Nvida och tickar på i 1,8 GHz. Minnesmängden har dubblerats till 2 GB och detsamma gäller lagringsutrymmet som i QV1030 uppgår till 16 GB. Gigaset har också satsat på en bättre huvudkamera med 8 megapixel och dubbla led-blixtar.

Materialvalet är precis som hos QV830 anodiserad aluminium och skyddande Gorillaglas över skärmen. QV1030 kommer vid den svenska säljstarten i december kosta cirka 2 700 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.