Glesys bygger nytt nät – fördubblar kapaciteten

Nätverk Nytt och med dubbel kapacitet. Tillsammans med Telia Carrier så ska Glesys byta ut hela sin europeiska nätinfrastruktur.
– Vi har sett en stark ökning av efterfrågan på mer bandbredd till våra tjänster, säger Eric Lindsjö på Glesys.

Glesys bygger nytt nät – fördubblar kapaciteten
Kristofer Hedlund

Tillgänglighet och prestanda är affärskritiskt när det kommer till molntjänster. För att se till att ligga i framkant kommer därför Glesys att byta ut hela sin nätinfrastruktur och bygga ett nytt corenät. Arbetet kommer att göras i samarbete med Telia Carrier och när man är klara ska kapaciteten vara fördubblad jämfört med tidigare.

– Den här investeringen gör att vi markant förbättrar både redundansen och kapaciteten för våra molntjänster. Genom corenätet bär vi själva trafiken till majoriteten av de stora bredbandsleverantörerna i Norden, säger Eric Lindsjö, nätverksansvarig på Glesys.

Maximerar tillgängligheten

Företaget som nyligen etablerat sig i Oslo vill slå sig in på den norska marknaden, och man hoppas kunna bli det naturliga valet för svenska företag som vill bredda verksamheten till vårt västra grannland. Då är det nya corenätet med ökad redundans ett ess i rockärmen eftersom de maximerar tillgängligheten för geografiskt spridda tjänster.

– Det ger oss de möjligheter vi behöver för att ytterligare bygga ut vår infrastruktur och själva expandera till nya länder, säger Glenn Johansson, vd för Glesys.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter