Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Glesys köper Stockholm Internet Exchange

Branschen Ett steg i tillväxtstrategin och en viktigt del för att expandera i Norden. Nu har hostingbolaget Glesys meddelat att de förvärvat Stockholm Internet Exchange.

Glesys köper Stockholm Internet Exchange
Foto: Glesys

Glesys med huvudsäte i Falkenberg har tillsammans med Via equity lagt en expansiv tillväxtstrategi och planen de satt i rullning har nu mynnat ut i ett företagsköp. Detta i form av att de köpt upp Stockholm Internet Exchange (STHIX).
– Jag är mycket glad över att vi har gjort det här förvärvet och vi hoppas kunna expandera verksamheten över hela Norden, säger Glenn Johansson, vd på Glesys.

Förvärvet innebär att tjänsteportföljen breddas, men för de anställda på STHIX kommer arbetet rulla på som vanligt. I dagsläget är tanken att det ska fortsätta drivas som ett eget affärsområde inom gruppen.
– Vi har sedan tidigare ett gott samarbete och nu får vi ökade möjligheter att utveckla våra affärer, både inom Sverige men också på nya marknader. Med Glesys känner vi att vi har hittat Sveriges bästa partner på området, säger Rasmus Åberg, grundare och vd på STHIX.

– Vi har en tydlig strategi att tillsammans med teamet på Glesys expandera affären med infrastruktur som tjänst till krävande kunder. Detta kommer att ske både fortsatt organiskt, men även genom fler förvärv, säger Daniel Hallberg, investeringsansvarig på VIA equity.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter