Globala attacker mot 5g-teknik och personal fortsätter

Corona Det var i slutet av mars som attacker mot mobilmaster och våld mot telearbetare rapporterades. Skälet var att vissa trodde att 5g-tekniken låg bakom coronautbrottet. Och beteendet har fortsatt sedan dess.

Globala attacker mot 5g-teknik och personal fortsätter

Att vara teknikfientlig är inget nytt. Genom historien har vetenskapsmän och deras uppfinningar beskyllts för både det ena och andra. Och idioter samt foliehattar har skapat masshysteri som agerar på påhitten.
En sådan sker just nu i modern tid – och det är att 5g-tekniken påstås ligga bakom utbrottet av covid-19.

Teorin fick fästet slutet av januari då en allmänläkare i Belgien kopplade samman 5g och virussmittan. Den gemensamma nämnaren var Wuhan… och helt plötsligt fanns det en förklaringsmodell. Strunt samma att flera andra städer även de agerat teststäder för 5g utan virus-efterslängar – folk hakade på och idéer som kopplade samman tekniken och covid-19 började spridas. Bland de mer namnkunniga desinformatörerna finns skådisarna John Cusack och Wood Harrelson samt artisten M.I.A

Stora medieplattfomar som Youtube och Facebook har som policy att radera så kallad fake news och konspirationsteorier som anses skadliga – men de kan inte vaccinera sina sajter från påståendena. Men det som sker på nätet är en sak, när folk agerar på informationen ute i samhället är det något annat. Och det har telekomföretag och medarbetare fått erfara.
I Storbritannien har installatörer och reparatörer blivit avbrutna, trakasserade och hotade i sitt arbete. Därtill har sabotage och vandalisering av telekomutrustning skett.
Och det är inte bara öbefolkningen som verkar övertygats av 5g-teknikens skuld. Även i Belgien, Cypern, Kanada och Nederländerma har liknande attacker skett.

Nedan en övervakningsfilm från Holland där en vandal fångats på bild.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter