Globalconnect köper del av Telenor – för tre miljarder kronor

Affärer Tar över Open Universe och 14 000 villafiberkunder i jätteaffär.

Globalconnect köper del av Telenor – för tre miljarder kronor

Kommunikationsjätten Globalconnect fortsätter att växa. För tre miljarder kronor köper man operatören Open Universe och tar över 14 000 fiberkunder på privatmarknaden från Telenor.

Globalconnect har investerat stora summor i infrastruktur de senaste åren. Under 2020 var man, enligt PTS, den aktör som investerade överlägset mest i bredbandinfrastruktur i Sverige. Nyligen berättade vi också om den “digitala motorväg” som man planerar att bygga genom hela Sverige.

Driver fibernät i flera kommuner

Open Universe beskrivs som en kommunikationsoperatör som driver öppna fibernät i flera svenska kommuner samt levererar bredbandsuppkoppling till olika leverantörer av tjänster.

Köpet av Open Universe omfattar 200 000 portar i Open Universe och dessutom 14 000 villafiberabonnenter. Det innebär att Globalconnect nu har 535 000 svenska hushåll bland sina kunder.

– Vi kommer att bygga vidare på den stabila plattform och affär som Open Universe bedriver i dag. De partnerskap som Open Universe redan har med både kunder, stadsnät och kommuner är centrala för att kunna utveckla verksamheten. Vi ser en stor potential i att genom dessa samarbeten kunna leverera både fler och bättre tjänster, som dessutom kan komma fler till gagn, säger Regina Donato Dahlström, VD för Globalconnect Sverige i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.