Globalconnects milstolpe: 100 000 kilometer fiber på plats

bredband En miljon anslutna svenskar och rekordstor investering i bredbandsutbyggnad när Globalconnect lägger fiber för framtiden.

Globalconnects milstolpe: 100 000 kilometer fiber på plats

Vi har tidigare skrivit om Globalconnects ambitiösa projekt att bygga en “digital motorväg” genom hela Sverige. Till en kostnad av omkring 500 miljoner kronor bygger man nätinfrastruktur från Berlin upp till Haparanda i norr och arbetet beräknas vara färdigställt någon gång i höst.

– Det är den enskilt största digitala infrastruktursatsningen i Sverige på tio år och innebär att Sverige kommer att kunna fortsätta locka till sig de globala techjättarna, sade Regina Donato Dahlström, vd för GlobalConnect Sverige i ett uttalande.

Nått ny milstolpe

Nu berättar Globalconnect att man nått en milstolpe med 100 000 kilometer egen fiber i marken, vilket uppges motsvara sträckan mellan Haparanda och Smygehuk 60 gånger. En miljon svenskar är i dag anslutna till företagets nät.

Statistik från PTS visar att Globalconnect var det företag som investerade mest i svenska bredbandsinfrastruktur under 2020. Men man har också förvärvat infrastruktur, bland annat genom köpet av kommunikationsoperatören Open Universe.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.