Globalconnect får ny minoritetsägare i Abu Dhabi

branschen Riskkapitalbolaget EQT säljer en minoritetsandel i Globalconnect till statliga bolaget Mubadala.

Globalconnect får ny minoritetsägare i Abu Dhabi

Det svenska riskkapitalbolaget EQT säljer en minoritetsandel i Globalconnect till Mubadala, ett statligt ägt investeringsbolag som är baserat i emiratet Abu Dhabi, det största av de sju emiraten i Förenade arabemiraten.

Det är närmare bestämt EQT-fonderna Infrastructure III och IV som har ingått avtal om att sälja en andel i Globalconnect, men man vill inte berätta något om hur stor andelen är eller vilken köpesumma det handlar om.

EQT, som klev in som ägare i Globalconnect för fem år sedan, kommer att fortsätta vara den största aktieägaren i företaget även fortsättningsvis. Globalconnect bildades 2019, när danska Globalconnect slogs ihop med IP-Only och Broadnet.

Bygger en ”digital motorväg”

Telekom idag har tidigare skrivit om ett av Globalconnects största, pågende projekt, den “digitala motorvägen” med högkapacitetsfiber som dras genom hela Sverige och vidare till den europeiska kontinenten.

Globalconnects infrastruktur används redan i dag för att överföra över 50 procent av all internettrafik i de nordiska länderna och man har omkring 1800 anställda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.