Globalconnect och Fortinet i utökat samarbete: ”Skyddar användare oavsett var de befinner sig”

säkerhet Nu stärker Globalconnect sin säkerhetsportfölj i ett utökat samarbete med Fortinet.

Globalconnect och Fortinet i utökat samarbete: ”Skyddar användare oavsett var de befinner sig”

I takt med att cyberhoten blir allt fler och distansarbete har blivit vanligare efter pandemin har svenska företag och organisationer börjat värdera cybersäkerhet högre. Nu tar Globalconnect, ledande aktör inom digital infrastruktur i norra Europa, och Fortinet, global ledare inom cybersäkerhet, nästa steg i sitt partnerskap.

Det här innebär att Globalconnect kommer att integrera Fortinet Secure SD-Wan, Wired and Wireless Lan och Enhanced Security-lösningar för att leverera sin Smartconnectlösning till kunder i Sverige, Norge, Finland och snart även i Danmark. Genom samarbetet kommer Globalconnect alltså att kunna erbjuda end-to-end-lösningar för att säkra lan, wlan, wan och cloud edges.

I ett pressmeddelande säger Yan Zheng, senior vice president för produkt och utveckling på Globalconnect, att det nya samarbetet gör det möjligt för kunder att ha en säker ”arbeta var som helst”-strategi.

– Det görs enkelt genom att man distribuerar lösningar som kan skydda användare oavsett var de befinner sig. Samarbetet kommer vara en stor tillgång för alla våra kunder, inte minst med tanke på att cyberhoten ökat avsevärt under de senaste åren.

Genom att integrera Fortinets säkerhetslösningar i Smartconnect ger Globalconnect sina kunder möjlighet att hantera säkerhetsrisker, förbättra prestandan och minska kostnaderna.

– Fortinet Secure SD-Wan:s förmåga att länka samman nätverk och säkerhet gör att MSSP:er fortsätter att investera i våra lösningar. Det gör att de kan bygga tjänster som hjälper till att nå deras kunders högt uppsatta digitala transformationsmål, säger Bjarne Lauritzen, Regional Vice President för försäljning på Fortinet, i ett pressmeddelande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.