Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Globalconnect plockar Haninge kommun från Telia

Nätverk Haninge kommun har tecknat ett nytt avtal för sina nätverk. Det innebär att man byter partner.

Globalconnect plockar Haninge kommun från Telia

– Haninge kommun vill vara en föregångskommun när samhället alltmer digitaliseras. Kommunal verksamhet blir alltmer beroende av stabila och säkra nätlösningar, och kraven från medborgarna blir ständigt större. Detta ställer stora krav på oss att hela tiden utveckla vår digitala infrastruktur, och det nya samarbetet med Globalconnect är ett viktigt steg i det arbetet, säger Magnus Strömberg, operativ it-chef på Haninge kommun i ett pressmeddelande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Tidigare har Haninge anlitat Telia/Cygate för leverans av nätverk och telefoni, men när det treåriga kontraktet nu gick ut valde man istället att skriva ett flerårigt kontrakt med Globalconnect värt 15 miljoner kronor. Därmed fortsätter kommunen med att dela upp sina it-avtal på flera leverantörer efter att man 2018 delade upp det i fyra avtalsområden efter att tidigare ha haft Tieto som helhetsleverantör.

Avtalet med Globalconnect innehåller Lan, lokalt datanätverk, och en uppdatering av wifi-nätverk. Globalconnect skriver att ”kombinationen av LAN och wifi i samma leverans möjliggör att implementering och utveckling kan ske snabbare, tryggare och mer sammanhållet.”

– Vi är glada och stolta över förtroendet att utveckla Haninges nätlösningar. Vi har lång erfarenhet av samhällsviktiga funktioner och vet vikten av it-lösningar som man kan lita på, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på Globalconnect.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!