Globalconnect snuvar Telia på ny storaffär

Branschen Lernia bryter med Telia och väljer Globalconnect som ny  it-leverantör. En viktig affär och en stor skalp för företaget som lyckats knipa flera affärer från konkurrenten. 

Globalconnect snuvar Telia på ny storaffär

När Lernia skulle uppgradera sin it-infrastruktur och se över hela sitt kommunikationsbehov 2015 föll valet på Telia. Bemannings- och utbildningsföretaget ansåg att ett ramavtal med operatören var det bästa för dem.
– För oss är det viktigt med en partner som tar ett helhetsgrepp om all vår kommunikation och att vi får en stabil standardlösning med flexibla verktyg, så att vi kan fokusera på affären, sade dåvarande it-chefen på Lernia Sebastian Lindström i ett uttalande.

Men det var då. När it-infrastrukturen och den tekniska miljön skulle uppgraderas – föll valet inte längre på Telia. Istället har Lernia nu valt att lägga sina ägg i Globalconnects korg.
– Uppgraderingen av tekniska miljön är en del i vårt ständiga förbättringsarbete, och denna nätverkssatsning är ett tydligt exempel på Lernias satsningar på digitalisering och it-säkerhet för processeffektivisering och marknadsledande kunderbjudanden. Med Globalconnect får vi möjligheter att utveckla vår verksamhet – med både stabilitet och en-kelhet. Tillsammans med vår nyligen genomförda flytt av it-infrastrukturen till molnet tar vi nu ett tydligt steg in i framtidens it-landskap, säger Stefan Jonsson, it-chef på Lernia.

Ytterligare en affär plockad från Telia

Affären, som bland annat innebär 110 etableringar med SD-WAN, är en stor skalp för Globalconnect. Företaget har utöver en del avtal (senast Haninge kommun), även lyckats locka till sig nyckelpersoner från Telia. Senast i raden är Henrik Hammarström som kliver in som storkundschef på Globalconnect i maj.
– Vi är glada för nya samarbetet med Lernia och stolta över att kunna bidra med bästa möjliga infrastruktur för deras verksamhet. Vi har lång erfarenhet av utbildningssektorn, inte minst genom våra kommunkunder. Flexibilitet och enkelhet är vår ledstjärna, och nu ser vi fram emot att leverera det till Lernia, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på GlobalConnect.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!