Globalconnects storaffär: Ska leverera uppkoppling i hela Danmark

Branschen Ett praktkontrakt värt 750 miljoner DKK. Globalconnect vann upphandlingen och ska nu leverera ”kritisk uppkoppling” till danska staten samt samtliga regioner. 

Globalconnects storaffär: Ska leverera uppkoppling i hela Danmark

Det var efter en offentlig upphandling från danska SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, som Globalconnect landade affären. Det innebär att de under de kommande fem åren nu ska bygga nät i landet som täcker alla 48 kommuner.

I kontrakten så kommer företaget leverera allt från höghastighetsnät till nytt moln samt säkerhetstjänster. Enligt SKI rör det sig om ett uppskattat värde på 750 danska kronor.
– Efterfrågan på digitala tjänster fortsätter att växa och behovet av säker, robust höghastighetsinternet i hela samhället har aldrig varit så tydligt som nu, säger Louise Hahn, vd för Globalconnect Danmark i ett uttalande.

Kontraktet är geografiskt uppdelat i fyra segment där Globalconnect valts som leverantör i samtliga. Totalt handlar det om 48 kommuner och avtalet sträcker sig över fem år med möjligheten till två stycke förläggningar om vardera ett år.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.