Glocalnet anmäler Teliasonera

Glocalnet har tröttnat på Telias prisklämning och anmäler nu bolaget till Konkurrensverket. Dessutom vill de att Konkurrensverket tvingar Telia att sänka sina nätavgifter omgående.

Glocalnet anmäler Teliasonera

Bråket gäller Telias nätavgifter för adsl. Eftersom Telia äger kopparnätet måste andra operatörer hyra in sig på nätet för att kunna leverera adsl-tjänster till konsumenter. Samtidigt konkurrerar de med Telia om dessa slutkunder. Enligt Glocalnet har Telia presat priserna på adsl-marknaden utan att priserna för operatörernas access förändrats. Telia utsätter därmed Glocalnet och andra operatörer för prisklämning, menar man.

Vill tvinga Telia

Detta är dock inte första gången Telia blir anmäld för att prisklämning på adsl-marknaden. Till skillnad från tidigare stämningar kräver Glocalnet den här gången att Konkurrensverket redan nu tvingar Telia att sänka sina nätavgifter i väntan på slutligt beslut i ärendet. Detta för att Telia inte ska kunna fortsätta tjäna pengar på bredbandskunderna under tiden processen pågår.

– Vi har sett en anmälan till Konkurrensverket som en sista utväg. Telias ständiga förhalningar och oförståelse för problematiken har gjort att vi sett oss tvingade att agera, säger Glocalnets vd Jan Edholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.