Glocalnet kritiskt till Telias överklagande

Glocalnet är mycket kritiskt till Telias överklagande av Länsrättens dom angående så kallad bitström. De menar att konsumenterna riskerar att förlora miljontals kronor om Telia får rätt i den högre instansen Kammarrätten.

I fredags överklagade Telia Länsrättens dom och begärde att Kammarrätten ändrar PTS beslut om bitströmstillträde. Enligt dem medför PTS beslut att investeringar som de gjort för sina kunder på en konkurrensutsatt marknad kan tas i anspråk av konkurerrande operatörer.

Det är mot detta beslut som konkurrenten Glocalnet nu reagerar och menar att Telia måste ge konkurrenterna möjlighet att på samma kommersiella förutsättningar som Telia sälja bredband till de kunder som bor i områden där Telia har ett faktiskt monopol.

– Det här överklagande är en del i Telias strategi att ständigt förhala beslut som går bolaget emot, säger Martin Tivéus, vd för Glocalnet. De stora förlorarna är de konsumenter som inte fullt ut kan ta del av konkurrenternas låga priser på grund av Telia. Det kostar konsumenterna tusentals kronor per år och kund.

– Telia skönmålar konkurrenssituationen på den svenska bredbandsmarknaden. Om konkurrensen var så perfekt som de vill låta påskina skulle inte Glocalnet kunna erbjuda priser som är över tusen kronor lägre per kund och år jämfört med Telias priser i andra operatörers nät, fortsätter han.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.