Glocalnet pressar priset

Glocalnet erbjuder sina kunder bredband med hastigheter upp till 24 Mbit/s för 349 kronor i månaden, vilket gör det möjligt för den som har 24 Mbit bredband att spara upp till 1 200 kronor per år på sin bredbandsuppkoppling, hävdar operatören i ett pressmeddelande. Men bara om man köper sin telefoni från Glocalnet.

Glocalnet erbjuder bredband med en hastighet upp till 24 Mbit/s från 349 kronor per månad. Det innebär att den som idag har samma tjänst hos Teliasonera för 449 kr/mån kan spara upp till 1 200 kronor per år genom att byta till Glocalnet. De som idag surfar med 24 Mbit/s hos Bredbandsbolaget kan spara upp till 840 kr/år. Men det gäller enbart kunder som har Glocalnet som förval för fast telefoni, övriga får betala 389 kronor per månad.

Nära telestationen

För att kunna teckna abonnemang med hastighet upp till 24 Mbit/s måste kunden tillhöra en telestation där Glocalnets underleverantörer har byggt ut med ny teknik. I dagsläget handlar det om 70 orter i Sverige. Den slutgiltiga hastigheten beror på hur långt kunden bor från sin telestation. Bor kunden närmare än 1 000 meter från telestationen kan man få maxhastigheten 24 Mbit/s, bor kunden 3,5 km bort blir kapaciteten ungefär 10 Mbit/s.

Glocalnet köper adsl från Telenor, som precis har växlat upp hastigheten i nätet med tekniken adsl2+ (läs länkad artikel).

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.