GM tecknar storkontrakt för 5g-uppkoppling av sina bilar

5g Amerikanska operatören AT&T kommer att sörja för 5g-uppkopplingen av biltillverkaren General Motors fordonsflotta. De första bilarna med inbyggt 5g-stöd kommer att börja säljas 2024.

GM tecknar storkontrakt för 5g-uppkoppling av sina bilar

Bilindustrin väntas bli en storkund när operatörerna bygger ut sina 5g-nätverk och nu står det klart att amerikanska AT&T ingått ett avtal med General Motors om att koppla upp biltillverkarens modeller.

Funktioner för självkörning

Enligt Fierce Wireless förväntar sig GM och AT&T att miljontals fordon med 5g-uppkoppling kommer att färdigställas under de kommande tio åren. Den snabba 5g-uppkopplingen kommer att underlätta vid installation av ny mjukvara, nedladdning av strömmande medier och olika navigationstjänster. Men 5g är givetvis även en viktig pusselbit när GM och andra biltillverkare förser sina bilar med funktioner för självkörning.

Bygger gemensam strategi

General Motors ger inget närmare besked om vilka frekvensband som omfattas av satsningen, men uppger att man samarbetar nära med AT&T för att bygga en gemensam strategi.

Sedan tidigare säljer GM bilar med 4G LTE-uppkoppling under varumärken som Chevrolet, Cadillac och Buick. Tillverkaren utlovar att modeller från 2019 och framåt enkelt ska kunna uppgraderas till 5g framöver.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!