Gmail blir mer företagsvänligt

Genom att flytta Gmail till molntjänsten Google Apps for Business kan Google ha gjort att storföretagen tar sig en ny titt på e-postplattformen, spår analytiker.

Gmail blir mer företagsvänligt

Sökjätten Google migrerar e-posttjänsten Gmail till Google Apps for Business och meddelade under förra veckan att de i samma veva förbättrat tjänsten med flera nya funktioner. Bland annat handlar det om hantering av användarpolicys, innehållsfiltrering av e-post samt arkiveringsmöjligheter. Själva migreringen baserar sig på att Google integrerar säkerhetsfunktioner från Postini som de köpte upp 2007.

– För många av våra företagsanvändare är det absolut kritiskt att vi upprätthåller stränga säkerhetsstandarder. Vi har investerat mycket tid och resurser i att konsekvent förbättra säkerheten, arkiveringen och funktioner för att våra kunder ska kunna hitta informationen, skriver Google Apps-produktchefen Adam Dawes i ett blogginlägg.

Enligt IDC-analytikern Phil Hochmuth kan förändringarna göra att de större företagen tar en ny titt på Gmail som ett vettigt alternativ.

– Det kommer att sänka ribban för en migrering eller ett byte. Det kan locka några eller många storföretag som har hängt kvar vid on-premise-baserade meddelandeplattformar att i alla fall prova på en hostad Gmail eller arkiveringslösning, säger Phil Hochmuth i en intervju med tidningen CSO.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.