Godis för företagsanvändare på Apples event?

Appar Ikväll inleds Apples årliga konferens Worldwide developers conference, WWDC. En av de stora nyheterna tros bli en ny musiktjänst, men sajten 9to5mac har också snappat upp sådant som är av intresse för företagsanvändare.

Kanske allra viktigast är att Apples beräknas släppa en ny version av mobiloperativsystemet Ios – nu är vi uppe i Ios 9. Enligt förhandssnacket handlar det inte så mycket om yttre faktorer, enligt 9to5mac ska Ios 9 vara ganska likt Ios 8. Funktionsmässigt finns däremot vissa nyheter. Fokus ska, återigen enligt sajten 9to5mac, ha legat på att göra ett stabilare Ios, där appar ska kräva mindre utrymme och buggar rensats bort.

Ett antal nya säkerhetsfunktioner ska införas enligt förhandsuppgifterna: Rootless, som kan förhindra även användare på administratörsnivå från att nå vissa av enhetens filer och Trusted wifi, som bygger på att det ska gå att ansluta till betrodda wifi-nätverk på ett enklare sätt men å andra sidan tillkommer höjd säkerhet på obetrodda wifi-nätverk. Ett flertal nyckelappar skrivs också om med Icloud drive på backendnivå.

Något som varit i planeringen länge är möjligheten att se två appar sida vid sida i en Ipad, och den funktionen beräknas få sin premiär med Ios 9. Ytterligare en funktion som tros släppas och som kan få betydelse för företagsanvändare är möjligheten för flera personer att dela på en Ipad, genom att man sätter upp individuella användarkonton.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.