Google blockar Youtube för Windows Phone

Appar Microsoft och Google fortsätter att bråka om Youtube för Windows Phone. Bara två dagar efter att Microsoft gjorde ett nytt försök att släppa en egen app för videotjänsten blockerades den av Google.

Google blockar Youtube för Windows Phone

Google har inte visat något intresse av att släppa någon egen Youtube-app för Windows Phone. Men tjänsten är som bekant en av de populäraste alla kategorier och Microsoft har därför tagit fram en egen app för Youtube för att användarna inte av det skälet ska välja en telefon med Android eller Ios istället. Första försöket som släpptes i våras blockerades snabbt av Google då appen inte visade deras annonser i filmerna. Tidigare i veckan var det så dags för ett nytt försök. Men den eventuella lyckan hos användarna blev kort för efter bara två dagar var även den nya appen blockerad.

Orsaken ska enligt Google vara att Microsofts app inte uppfyller riktlinjerna till utvecklare.

– De har inte uppdaterat appen så att den ger en komplett Youtube-upplevelse utan istället bryter den mot våra utvecklaravtal, säger sökjätten i ett officiellt uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.