Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Google går på offensiven om företagskunder

Molntjänster Google är på jakt efter företagskunder. En omgörning av Google Sites och ett nytt sökverktyg ska locka fler till Googles moln.

Google går på offensiven om företagskunder

På måndagen presenterade Google två nyheter som ska locka fler företagskunder till it-jättens moln. Dels handlar det om ett helt omgjort Google Sites, dels en ny söktjänst som använder maskininlärning för att ge mer relevanta träffar. Med det riktar Google spetsen mot Microsofts Sharepointkunder.

Intranätsverktyget Sites får se ett stort ansiktslyft. Nya Sites ska göra det enkelt att bygga tillfälliga projektsidor utan att behöva skriva en rad kod. I stället används ett drag-and-drop-gränssnitt där flera användare kan arbeta samtidigt, precis som i Google Drive. Enligt IDG ska det även bli lättare att integrera dokument, kalendrar och annan information från Googles övriga tjänster till Sites i framtiden.

Google introducerar även ett helt nytt sökverktyg: Springboard. Springboard samlar data från samtliga Googles tjänster till en och samma sökruta. Det inkluderar Google Drive, kalenderinlägg och epost från Gmail.

Springboard drar även nytta av maskininlärning för att ge så relevanta träffar som möjligt. Det kan till exempel handla om att den ger högre prioritet till kalenderinlägg som ligger nära i tiden.

Ryan Tabone, produktchef för Springboard, berättar för IDG News att även tredjepartstjänster och lokalt innehåll kommer vävas in i Springboards sök i framtiden.

Både nya Sites och Springboard betatestas just nu och som administratör för Google for Work finns möjligheten att intresse för att testa de nya tjänsterna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter