Google gör Quickoffice gratis för alla

Appar Ingen behöver nu vara utan möjlighet att redigera och skapa Office-filer i mobilen, Google tar inte längre betalt för Quickoffice.

Google gör Quickoffice gratis för alla

Det finns en rad olika officepaket för mobila enheter och ett av de mer välkända är Quickoffice som sedan förra året ägs av Google. Fram tills nu har paketet kostat pengar även om Google sedan tidigare i år har låtit appen ingå utan extra kostad för de som har ett företagskonto för Google Apps. Nu blir det dock fritt fram även för alla andra att ladda ner appen gratis, enda hållhaken är att du måste ha ett Google-konto även om du vill använda Quickoffice på en Ios-enhet.

Att Quickoffice blir gratis får ses som ett svar på att de inte lyckats övertyga alla sina användare om att Google Apps är det bästa sättet att redigera och skapa textdokument, kalkylark och presentationer.

Samtidigt som appen blir gratis släpps den också i en ny version som bland annat klarar av att visa diagram i Excel- och Powerpoint-filer. Google har också slagit samman de olika versioner av appen som tidigare fanns för surfplattor respektive telefoner till en enda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.