Här är Googles partner för privata trådlösa nätverk

nätverk Molnjätten Google Cloud kommer att samarbeta med flera leverantörer för att kunna leverera privata trådlösa nätverk i USA.

Här är Googles partner för privata trådlösa nätverk

Privata trådlösa nätverk som baserar på 5g-teknik väntas få ett stort genomslag för att koppla upp IoT-utrustning inom till exempel industri och kommersiella hamnanläggningar där wifi inte riktigt räcker till.

Nu har Google berättat mer om vilka företag man kommer att samarbeta med i USA, vilket Fierce Wireless rapporterar om. Betacom kommer att basera sitt erbjudande för privata trådlösa 5g-nätverk på GDC Edge, där GDC står för Google Distributed Cloud.

Google Cloud kommer också att ta hjälp av Boingo Wireless för att bygga privata nätverk på flygplatser, sjukhus, tillverkningsanläggningar och militära baser i USA.

Andra partner som Google Cloud berättar om är Crown Castle, Kajett och Celona. Det förstnämnda företaget kommer att hjälpa till med utbyggnaden av nätverksinfrastruktur, både trådlös och i form av fiber.

Google har en ledande position när det gäller tillgången till spektrum för privata trådlösa nätverk i USA, men företaget har trots detta halkat efter konkurrenter som AWS, Amazon Web Services, och Microsoft Azure.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.