Google släpper Inbox för företaget

Appar Inbox, Googles nya e-postapplikation, blev snabbt populär när den lanserades förra året. Nu kan även företagskonton ansluta sig.

Google släpper Inbox för företaget

Under förra året lanserade Google den nya e-postapplikationen Inbox by Gmail. Applikationen, som fortfarande enbart går att ladda ner och testa efter en inbjudan, är enligt Google tänkt som ”en nystart” av e-posthanteringen, med ett gäng tillägg för det mesta du kan tänkas behöva för att hålla koll på ditt stressiga digitala liv. Kom ihåg-listor, hantering av biljetter och automatiska påminnelser är några av funktioner i Inbox, som Google berättade att man arbetat på i flera år.

Det här låter ju som en högst vettig applikation, även för företaget. Tyvärr har det fallit på att det inte funnits någon koppling till Google Apps, något som företagsanvändare började efterfråga omgående när Inbox lanserades. Google har hittills varit vaga i sina svar och menat att man arbetat och funderat på hur man skulle kunna lösa det. Men nu är det på gång. Google meddelar att man kommer att utöka Inbox-erbjudandet till att även omfatta företagskonton för Google Apps.

Dock måste även företagsanvändarna ansöka om en inbjudan om att få bli så kallade ”early adopters” av tjänsten. Något som sker genom att kontots admin skickar ett mejl till inboxforwork@google.com och begär att Inbox ska aktiveras på kontot. Ett godkännande, med efterföljande aktivering, väntas ske tidigast i slutet av mars, uppger Google.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.