Google: Telekomföretag hårt drabbade av cyberattacker

säkerhet It- och telekomföretag är en högt prioriterad måltavla för cyberkriminella. Det konstaterar Google Cloud i sin senaste Threat horizons-rapport.

Google: Telekomföretag hårt drabbade av cyberattacker

It-säkerhet har seglat upp som en av de viktigaste frågorna på många telekomföretag och det finns goda anledningar till det. Enligt molnjätten Google Cloud är telekomföretag extra utsatta för cyberattacker.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Under de senaste två åren har trådlös kommunikation och tjänster för it- och telekommuniktion varit de två mest utsatta sektorerna enligt molnjättens senaste Threat horizons-rapport. Och man räknar med att både cyberkriminella och illasinnade statsaktörer kommer att sikta in sig på telekombranschen även fortsättningsvis. Anledningen är troligtvis att många telekomföretag har samlat på sig en stor mängd känsliga personuppgifter som cyberbrottslingarna vill komma över.

Enligt en undersökning som genomförts av Mandiant har telekomföretag fallit offer för 38 procent av alla cyberattacker mot molntjänster som hittills genomförts under 2023, vilket Silverlinings rapporterar om.

Som tur är finns det motmedel som gör det möjligt att avvärja avancerade cyberattacker. En sådan metod är zero trust, en säkerhetsstrategi som ofta kommer till användning i molntjänster och andra distribuerade it-miljöer, och som myndigheter i många länder nu vill införliva i sina nationella säkerhetsbestämmelser.

Zero trust går i korthet ut på att man överger traditionella säkerhetsåtgärder och i stället ställer krav på att alla användare och all trafik måste verifieras innan man får tillgång till ett nätverk. Man utgår helt enkelt från att alla användare och enheter betraktas som potentiella hot mot säkerheten innan de har godkänts.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.