Google varnar för säkerhetsbrist i flera mobiltelefoner

säkerhet Stäng av “Wifi Calling” – det är Googles uppmaning efter att flera sårbarheter i en kretsuppsättning upptäckts.

Google varnar för säkerhetsbrist i flera mobiltelefoner

En kretsuppsättning som används i Android-mobiltelefoner från flera olika tillverkare innehåller allvarliga sårbarheter som kan utnyttjas av illasinnade hackare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Googles forskargrupp Project Zero har gått ut med en varning om att det är Exynos-modemet i mobiler från bland andra Google själva, Samsung och Vivo som ställer till problem och att det kan leda till att någon tar kontroll över den mobila enheten via en mobiluppkoppling. Det enda angriparen måste ha kännedom om är offrets mobiltelefonnummer.

Sårbarheten kan enkelt åtgärdas genom att man går in i telefonens inställningar och deaktiverar “Wifi calling”, vilket Scripps News rapporterar om.

Här är några av de enheter som omfattas av varningen: Google Pixel 6 och 7, Samsungserierna S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21s, A13, A12 och A04, samt Vivo-enheter i serierna S16, S15, S6, X70, X60 och X30.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.