Göteborg köper m2m av Tele2

Tele2 kammar hem mångmiljonavtalet när Göteborgs stad upphandlar m2m som tjänst för inhämtning av elförbrukning och hantering av larmanläggningar.

Göteborgs stads behov av m2m-kommunikation har ökat kraftigt sedan den manuella avläsningen av elförbrukningen ersatts med elmätare som läser av och kommunicerar direkt med stadens datorer. Med ens fann man sig i en situation där omkring 20 000 av stadens m2m-abonnemang behövde en ny leverantör.

– Tele2 vann uppdraget eftersom de lämnade det förmånligaste anbudet och uppfyllde vår kravspecifikation bäst. Dessutom har vi tidigare haft avtal med Tele2 inom mobiltelefoni och vet att de är pålitliga och duktiga, säger Jan Andersson, team leader på Upphandlingsbolaget inom Göteborgs stad.

För larm och elmätare

Det fyraåriga avtalet innebär att Göteborgs stad och dess bolag kommer att använda simkort med m2m från Tele2 vid nyteckning av elmätare och eventuella byten. Även larmanläggningar, såsom larmfunktionen i hissar och liknande händelselarm, ingår i affären vars ordervärde uppgår till cirka två miljoner kronor.

– När kommuner upphandlar är oftast pålitlighet, flexibilitet och pris de viktigaste kriterierna, och så är det även för Göteborgs stad. Att Tele2 återigen får det här förtroendet i ett avtal ser vi som ett starkt bevis på att vi tillgodoser dessa krav, säger Johanna Berlinde, ansvarig för produktledning på Tele2 Business.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.