Gps-mobil i ovanlig tappning

Tramigo T22 är en larm- och positioneringsmobil med inbyggda geografiska landmärken. Ringer gör man via ett headset.

Gps-mobil i ovanlig tappning

Marinplus, svensk distributör för bland annat marina värmekameror, Interphase marinelektronik och Comar AIS-produkter, lanserar nu Tramigo T22 – en personlig larm- och poistioneringsmobilen med inbyggda geografiska landmärken. Den kombinerar gps- och gsm-teknik och översätter positioner till geografisk landinformation utan månadsavgifter. Mobiloperatören får betalt för sms och samtal.

Tramigo består av en inbyggd gps-mottagare som håller reda på var den är, och ett inbyggt gsm-modem som kommunicerar genom sms till en eller flera registrerade användare. Varje Tramigo T22 är förkonfigurerad med upp till 7 000 landmärken som gör det möjligt att hålla koll på var den är.

Även en mobil

Med det medföljande pc-programmet kan du ha koll på flera Tramigo T22. Med en knapptryckning visas positionerna direkt på en karta med hjälp av Google Earth.

Gps-mobilen har en inbyggd rörelsesensor. Om du lägger den i en väska så larmar den genast om någon rör väskan. Tramigo T22 kan också känna av om en dörr öppnas, om spänningsnivån blir för låg, om tändningen slås på eller om du får in vatten i kölsvinet. Det går att larma om din Tramigo T22 färdas över en viss hastighet, om den flyttar sig en viss sträcka och även få rapporter med jämna mellanrum var den är. En panikknapp kan användas om du blir överfallen eller behöver omedelbar hjälp.

Det går att ringa både till en Tramigo T22 och från en Tramigo T22 till tre förvalda nummer med ett handsfree-set som ingår. Om en separat mikrofon ansluts går det att via sin mobil dolt lyssna på vad som händer på upp till 5 meters avstånd från en Tramigo T22, till exempel om du får ett larm. Det inbyggda batteriet räcker upp till fem dygn och gsm-modemet är ett fyrbandsmobil som gör att Tramigo T22 fungerar i över 220 länder.

Många tillbehör

Vid installation i en båt eller bil kan ett installationskit användas som innehåller en monteringsram, en extern gps-antenn, en 12V-adapter, anslutningskontakt för externa enheter samt en panikknapp för överfallslarm. Även om den är fast installerad går det snabbt att ta bort mobilen för att använda den på andra ställen.

– Tramigo T22 håller reda på båten, bilen eller barnen på ett mycket enkelt sätt och är samtidigt ett sofistikerat larm, säger Håkan Blumenthal, vd för Marinplus.

Rekommenderat cirkapris för en Tramigo T22 är 5 299 kr inklusive moms. I priset ingår en Tramigo T22, laddare, 12V-adapter, usb-kabel samt cd med pc-program.

Produkterna finns till försäljning hos återförsäljare i april 2008.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.