Green Network går till kammarrätten

Green Networks ansökan om tillstånd att bygga ut ett cdma-nät på 450 MHz-bandet avslogs av PTS till förmån för Nordisk Mobiltelefon. Men nu begär Green Network resning i kammarrätten eftersom Nordisk Mobiltelefon inte betalat handläggningsavgiften i tid.

Green Network kom tvåa i kampen om att få bli operatör i det analoga 450 MHz-bandet. Nu begär företaget begärt resning i kammarrätten eftersom de anser att vinnarna Nordisk Mobiltelefons ansökan aldrig borde ha prövats. Skälet de anger är att Nordisk Mobiltelefon inte ska ha betalat handläggningsavgiften i tid.

– Att PTS skulle stå över svenska lagar och författningar anser vi osannolikt, säger Arvid Brandberg, vd för Green Network.

Post- och telestyrelsen ser dock ärendet som avslutat eftersom klagomålen kommit in efter att deras beslut om tilldelning vunnit laga kraft. Green Network säger i sin tur att de inte haft kännedom om den försenade betalningen förrän i början av september och därför inte kunnat agera förrän nu.

Som Telekomidag skrev i går så försöker Green Network samtidigt få tillgång till Telias analoga frekvenser på 450 MHz-bandet för att bygga ett eget cdma-nät på 2×2,7 MHz.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.