Green Network i motattack

Nordisk Mobiltelefon far med osanning. Det är Green Networks vd Arvid Brandbergs motattack mot Jan Freeses utspel häromdagen.
– Vi har aldrig erbjudit honom pengar för licensen. Det måste vara legalt, något annat skulle inte våra ägare drömma om, säger Arvid Brandberg.

Ett infekterat klimat råder kring den svenska glesbygdslicensen för mobiltelefon just nu (se länkade artiklar).

– Vi är självfallet glada över Kammarrättens dom, men inte förvånade. I detta fall är det uppenbart att PTS brutit mot sina egna regler, säger Arvid Brandberg, verkställande direktör Green Network. Det spelar inte någon roll vems fel det är. Den som har blivit utsatt för fel får göra upp det med banken och inte med oss, vi har betalt i tid.

Han hävdar att Nordisk Mobiltelefon för närvarande inte har mera än ett par basstationer i provdrift och att det därför är förvånande att företrädare för PTS hävdar att Kammarrättens beslut får orimliga konsekvenser om det står sig.

– Vi kan också klara den tidplan, utbyggt nät halvårsskiftet 2007, som ursprungligen fastställdes av PTS.

Nationell säkerhetsrisk?

När det gäller Nordisk Mobiltelefon och Jan Freeses anklagelser om ägarbilden i bolaget, att den inte är i samklang med en acceptabel operatör av för nationell säkerhet viktiga mobiltelefonsystem inom EU, tillbakavisar Arvid Brandberg uppgifterna så här:

– PTS har tidigare konstaterat att Green Network uppfyller både de finansiella och tekniska krav som utbyggnaden av ett rikstäckande 3g-nät kräver. Vi har genomgått samma granskning av Österrikiska PTS. Och vi fick två licenser i Österrike.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.