Green Networks begäran avvisas

Post- och telestyrelsen avslår Green Networks begäran om tillträde till Telias nmt-frekvenser. Green Network har nu bara ett spelkort kvar för att få tillgång till frekvenser i 450-bandet.

Telia har tillstånd att fortsätta driva det analoga nmt-nätet till och med 2007. Därefter är tanken att så kallad glesbygds-3g, cdma2000, i regi av Nordisk Mobiltelefon ska ta över.

Green Network ansökte den 30 september om att få tillgång till Teliasoneras frekvenser i 450-bandet. En ansökan som Post- och telestyrelsen nu avslagit med motiveringen att de vill se resultatet av Nordisk Mobiltelefons verksamhet innan de beslutar om hur de resterande nmt-frekvenserna ska fördelas.

Bakom Green Network står ett internationellt konsortium kallat Russian Telecommunications Development Corporation som driver mobiltelefoni i Ryssland. Green Network säger sig vilja bygga ett eget nät i 450-bandet med 1 250 basstationer för att konkurrera med Nordisk Mobiltelefon. Företaget kom tvåa i upphandlingen av glesbygds-3g och menar att de borde ha vunnit då Nordisk Mobiltelefon inte kom in med handläggningsavgiften i tid. Därför har också Green Network gått till kammarrätten för att få upphandlingen omprövad. Sista spelkortet ligger nu på bordet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.