Green Networks får österrikisk 3g-licens

När österrikiska motsvarigheten till Post- och telestyrelsen igår tillkännagav vilka som fått licenserna för landets 3g-utbyggnad var Green Networks en av vinnarna. Två av de tre licenserna blev deras.

Det är licenserna för utbyggnaden av ett nytt digitalt mobilnät baserat på 450 MHz-bandet som nu tillkännagivits av Rundfunk und Telekom. Green Networks fick två av de tre licenserna och kommer att bygga nätet med en variant av den amerikanska 3g-tekniken cdma 2000/450.

Den tredje licensen gick till tyska T-Mobile.

– Vi är mycket stolta över att ha tilldelats två av tre licenser och ser nu med spänning fram emot att få påbörja arbetet, säger Arvid Brandberg, verkställande direktör Green Network. Det är inspirerande att vinna stora upphandlingar och vi ser det som ett kvitto på att vår internationella konkurrenskraft är mycket god.

För drygt ett år sedan gick Green Networks miste om den svenska licensen på 450 MHz-bandet. Den gången förlorade de mot Nordisk Mobiltelefon som lämnat in ett anbud långt över konkurrenterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.