Grönt ljus för Telias köp av Zitius

Operatörer Efter Konkurrensverkets granskning av affären får Telia nu grönt ljus för att köpa kommunikationsoperatören Zitius.

Det var i mars som Konkurrensverket stoppade genomförandet av Telias köp av kommunikationsoperatören Zitius i väntan på en granskning av affärens konsekvenser på marknaden. Kunder och konkurrenter vara rädda för att Telias ställning skull bli för stark då de beräknas få en marknadsandel på mellan 30 och 60 procent beroende på hur man avgränsar marknaden för kommunikationsoperatörstjänster.

Efter en så kallad särskild undersökning har myndigheten nu kommit fram till att ”förvärvet inte påtagligt kommer att hämma förekomsten eller utvecklingen av en effektiv konkurrens”. Konkurrensverket ger därför grönt ljus till affären utan att några åtgärder behöver vidtas.

Förutom Zitius ingår också Quadracom Networks, Quadracom Services, QMarket och tjänsteleverantören Riksnet i affären med MTG Broadcasting och Quadracom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.