Gruppvideo blir gratis i Skype

Videokonferenser Skype svarar på konkurrensen från Google Hangout och gör gruppvideosamtal gratis.

Gruppvideo blir gratis i Skype

Fram till nu har det krävts ett så kallat Premium Pack-abonnemang för att köra gruppvideo i Skype. Det gör det inte längre, meddelar företaget i en bloggpost. Nu är det fritt för alla men med vissa begränsningar enligt en ”fair usage”-policy som innebär ett tak på 100 timmar per månad, maximalt tio timmar per dag och upp till fyra timmar per samtalssession.

I nuläget gäller de fria gruppvideosamtalen användare som kör klienter för pc och mac eller har Xbox One med abonnemang. Andra plattformar ska inkluderas framöver, lovar Skypes Phillip Snalune.

Videosamtalen kan härbärgera upp till tio användare beroende på vilka plattformar som används, men Skype rekommenderar att man begränsar sig till fem personer. Förutom video och ljud kan man även köra skärmdelning.

För tillfället har Skype stängt ner Premium-abonnemanget. Det ska återlanseras med en ny uppsättning funktioner, men vilka är fortfarande höljt i dunkel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.