Grym batteritid i maxxad Razr

I mitten av maj börjar Motorola sälja en variant av sin toppmodell Razr med tillägget Maxx. Batteritiden utlovas vara den bästa som går att få i en smartphone för tillfället.

Grym batteritid i maxxad Razr

Inte mindre än 17,6 timmars prat ska det gå att klämma ur Motorola Razr Maxx under gynnsamma förhållanden. Så mycket snack klarar ingen annan smartphone som finns ute på marknaden ännu av hävdar tillverkaren. Visserligen har Samsungs storsäljare Galaxy S II på pappret en maximal taltid på strax över 18 timmar men enligt Motorola som genomfört jämförande labratorietester i februari når den inte upp riktigt dit i verkligheten. I båda fallen är taltiden mätt som ett kontinuerligt samtal över gsm. Över 3g handlar det om betydligt beskedligare samtalstider.

Aningen mer rundlagd

Oavsett vilket placerar sig Motorla Razr Maxx i det absoluta toppskiktet när det gäller batteritid. För att nå dit har Motorola tryckt in ett kraftigare batteri än i standardmodellen, vilket medför knappt 20 gram ökad vikt och knappt två millimeter större tjocklek. Trots det mäter Razr Maxx ändå inte mer än precis under nio millimeter om midjan.

Funktionsmässigt verkar det mesta annars vara sig likt i den batteristarka versionen av Razr. Det betyder med andra ord en dubbekärnig processor på 1,2 GHz, 1 gigabyte minne och en 4,3 tum stor skärm av superamoled-typ.

Vid säljstarten är det Android 2.3 som sitter i telefonen men en uppgradering till Android 4 är utlovad redan under andra kvartalet.

Trots att säljstarten ligger nära har Motorola ännu inte bestämt sig för vad skapelsen ska kosta i Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.