Guide: 20 kontaktcenter på svenska marknaden 2022

kontaktcenter • UPPDATERAD För femte året i rad kartlägger Telekom idag kontaktcenterutbudet i Sverige. I årets guide ingår 20 olika plattformar – här är deras skillnader och likheter.

Guide: 20 kontaktcenter på svenska marknaden 2022

Allt fler spelare ger sig in på kontaktcentermarknaden i Sverige. När vi för femte året i rad kartlägger utbudet är 20 olika plattformar med i undersökningen. Här hittar du information om systemens likheter och skillnader.

I årets undersökning passade vi på att fråga leverantörerna vilket slags funktionalitet som är mest efterfrågad bland deras kunder. Det visade sig att olika slags lösningar för självservice och automatisering placerar sig högt upp på önskelistan.

Det har talats i många år om hur användningen av teknik för artificiell intelligens, ai, ska explodera och nu verkar vi se konkreta framsteg på detta område. Många har börjat använda sig av chattbotar och röstbotar för att kunna leverera effektiv självservicefunktionalitet.

Viktigt att enkelt kunna bygga integrationer

Många leverantörer vittnar om att det är viktigt att kunna bygga integrationer till andra system, inte minst Microsoft Teams. API:er för enkel integration är något som många verkar efterfråga.

En leverantör berättar att en stark trend är att många kontaktcenter väljer att fokusera på färre kanaler, men se till att kvalitetssäkra dessa.

Slutligen är verktyg för att analysera kundinteraktioner något som många efterfrågar. Transkribering kan enkelt omvandla inspelade samtal till text, vilket sedan möjliggör automatisk kategorisering av kundärenden. Även här kommer ai-tekniken in i bilden.

20 kontaktcenter ingår i kartläggningen:
>> Artvise Contact Center
>> Avaya Experience Platform
>> Cisco Webex Contact Center
>> Competella Communication Suite
>> Connectel platform
>> Customer First
>> Enghouse Ccaas
>> Enghouse Trio/Trio Cloud
>> Enreach Cloud
>> Freshworks Neo Platform
>> Genesys Cloud CX
>> Leaddesk Outbound och Leaddesk Omni Channel Inbound
>> Mitel Micontactcenter (MiCC)
>> NICE CXone
>> Puzzel
>> Servit Center
>> Talkdesk CX Cloud
>> Telia Ace
>> Tendfor Teams
>> Zisson Interact

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.