Guide: 4 powerbank-enheter för proffs

guide Har du drabbats av strömavbrott, eller är det bara långt till vägguttaget? Vi visar vägen till fyra kraftfulla enheter som kan hålla igång de flesta elektronikprylar.

Guide: 4 powerbank-enheter för proffs

De flesta tänker förmodligen på en powerbank som ett mindre externt batteripaket som ryms i fickan och som kan användas för att ladda upp mobilen eller andra mindre elektronikprylar när det inte finns ett vägguttag i närheten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Men det finns faktiskt en helt annan powerbank-kategori och här pratar vi om större och betydligt mer kraftfulla enheter som kan ladda upp en bärbar dator eller till och med driva lite mer effektkrävande prylar. I flera fall är de försedda, inte enbart med usb-portar för laddning, utan även vanliga eluttag för 230-voltsutrustning.

Om du är i behov av en kraftfull powerbank är det några olika saker du måste tänka på. Det viktigaste är så klart vilken kapacitet den har, något som ofta anges i milliamperetimmar, mAh, men de mer avancerade enheterna har kapacitet upp till flera wattimmar, Wh.

Det är också viktigt att undersöka hur många anslutningar produkten har och av vilken typ de är. Minst lika viktigt är också att kolla upp utgångsstyrkan på de olika portarna. Ju högre styrka, desto snabbare går det nämligen att ladda upp dina enheter. Om det handlar om en riktigt kraftfull powerbank så kan effekten vara på upp till 1000 watt, vilket är tillräckligt för att driva exempelvis ett kylskåp.

Laddar datorn och mobilen även i minusgrader

Den här kompakta men kraftfulla powerbanken från Sandberg har tillräcklig kapacitet för att ladda din mobil varje dag under nästan en månads tid. Men den kan även ladda upp din bärbara dator om så krävs och kan leverera en effekt på upp till 60 watt. Enheten är även anpassad för användning utomhus, ned till 20 minusgrader, och har ett hölje som står emot fukt.

Produkt: Sandberg Survivor Powerbank 7in172000
Laddningskapacitet: 72 000 mAh
Anslutningar: usb-c x 2, usb-a, dc, 12 v
Vikt: 1,527 kilo
Övrigt: Inbyggd ficklampa med vitt eller rött ljus, stöd för trådlös laddning
Pris: cirka 2437 kronor

Kraftfull powerbank som kan laddas med solpanel

Ecoflow erbjuder flera olika portabla powerbankar av den lite mer kraftfulla sorten. River 2 Max spelar i den tyngre divisionen genom att låta dig driva både kylskåp och belysning, bortsett då från att ladda upp dina elektronikprylar. Enheten kan driva och/eller ladda nio enheter samtidigt.

Produkt: Ecoflow River 2 Max
Laddningskapacitet: 512 Wh
Anslutningar: 230 v x 2, 2 x dc, 12 volt, usb-c, usb-a x 3
Vikt: 6 kilo
Övrigt: Kan laddas via solpanel (säljs som tillbehör), maximal uteffekt på 1000 watt
Pris: cirka 5 300 kronor

Högpresterande enhet som laddar det mesta

Goal Zero tillverkar en rad olika powerbank-enheter med imponerande prestanda. Yeti 500X kan användas för att ladda upp så väl mobiler och datorer som att driva belysning och till och med kylskåp. Om inte kapaciteten i denna modell räcker till finns även en riktig värstingmodell, Yeti 6000X, som lagrar upp till sex kilowattimmar.

Produkt: Yeti 500X Portable Power Station
Laddningskapacitet: 505 Wh
Anslutningar: usb-a, usb-c, 12 v, 230 v
Vikt: 5,85 kilo
Pris: cirka 4 799 kronor

Futuristisk powerbank med många finesser

När många powerbank-enheter är enfärgade och fyrkantiga sticker Storm 2 ut med en futuristisk och transparent förpackning, där innanmätet är synligt. Dessutom finns här en liten bildskärm som förmedlar information om bland annat drifttemperatur och aktuell effekt.

Produkt: Shargeek Storm 2
Laddningskapacitet: 25 600 mAh
Anslutningar: usb-c x 3, usb-a, dc
Vikt: 570 gram
Pris: cirka 2 600 kronor

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.