Guide: 5 wifi7-produkter som maxar ditt trådlösa nätverk

guiden Enligt branschorganisationen Wi-fi Alliance väntas 233 miljoner wifi7-enheter levereras under 2024. Här är några av produkterna på marknaden.

Guide: 5 wifi7-produkter som maxar ditt trådlösa nätverk

Den senaste generations wifi-standard, wifi7, utlovar överföringshastigheter på upp till 40 Gbits och använder sig av tre olika frekvensband. I början av året lanserade branschorganisationen Wi-fi Alliance sitt certifieringsprogram, vilket innebär att godkända produkter kan få en kvalitetsstämpel, men det har redan funnits wifi7-produkter på marknaden i över ett års tid. Vi har rotat fram några accesspunkter och routrar som det kan vara värt att titta närmare på.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

ZenWiFi BQ16 Pro

Asus mesh-router utlovas täcka en yta på över 700 kvadratmeter och klarar överföringshastigheter på upp till 30 Gbps. Den har till och med inbyggda ai-funktioner och tolv inbyggda antenner för att säkerställa hög kvalitet på den trådlösa uppkopplingen.

FAKTA:
Tillverkare: Asus.
Anslutningar: 2×10 Gbps, 2×1 Gbps, usb 3.
Övrigt: stöder fyra frekvensband, säljs i par.
Pris: ej fastställt.

Archer GE800

Den här rymdskeppsliknande skapelsen marknadsförs som en router för krävande dataspelare, men med stöd för tre frekvensband och dubbla portar för 10 Gbps-överföring, passar den utmärkt i vilket sammanhang som helst där man vill få tillgång till högsta möjliga prestanda oavsett om man kopplar upp sig trådlöst eller via kabel.

FAKTA:
Tillverkare: TP-Link.
Anslutningar: 2×10 Gbps, 2×2,5 Gbps, usb 3.
Övrigt: stöder tre frekvensband
Pris: ej fastställt.

Netgear Nighthawk RS700S

Netgears router sticker ut med sitt tornliknande utseende och ska kunna tillhandahålla trådlös uppkoppling på en yta upp till 325 kvadratmeter. Den klarar överföringshastigheter på upp till 19 Gbps enligt tillverkaren.

FAKTA:
Tillverkare: Netgear.
Anslutningar: 1×10 Gbps, 4×1 Gbps, usb 3.
Pris: ca 8695 kronor.

Archer BE900

Ytterligare en ny wifi7-router från TP Link som har inbyggd pekskärm och led-bildskärm. Under skalet döljer sig också tolv inbyggda antenner som använder så kallad beamforming-teknik för att öka kvaliteten på den trådlösa överföringen. Kommer med Homeshield, TP-Links egenutvecklade it-säkerhetslösning.

FAKTA:
Tillverkare: TP-Link.
Anslutningar: 2×10 Gbps, 4×2,5 Gbps, 2xusb.
Övrigt: stöder fyra olika frekvensband och har tolv inbyggda antenner.
Pris: ca 14900 kronor

Unifi U7 Pro

Ubiquitus diskreta accesspunkt kan takmonteras och öppnar möjligheter att dra nytta av kraften i den senaste wifi-standarden. Den stöder power over ethernet, vilket innebär att den kan strömförsörjas via nätverkskabeln – något som underlättar monteringen – och passar utmärkt för företag som vill bygga ett trådlöst nätverk som täcker flera våningsplan i en kontorsbyggnad. Varje accesspunkt kan täcka en yta på upp till 140 kvadratmeter.

FAKTA:
Tillverkare: Ubiquiti.
Övrigt: fyra interna antenner, tre band, klarar temperaturer på ned till minus 30 grader.
Pris: 1995 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.