Sennheiser listar de senaste trenderna inom hörlurar

Headset Produkten ska vara säker, flexibel och bidra till ökad produktivitet– samt anpassad till individen.
Telekom idag har pratat med Günter Vos på Sennheiser – här berättar han om de senaste trenderna inom hörlurar.

Sennheiser listar de senaste trenderna inom hörlurar

Headsets på arbetsplatsen har i allt högre grad blivit ett avancerat användarverktyg. I takt med att ai och automatiska processer har integrerats allt mer, ställs också högre krav på användarupplevelsen. Sennheiser Communications fokuserar på att utveckla hörlurar som är kompatibla för en smartare arbetsplats.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Hörlurarna ska ha egenskaper som fyller kundernas behov. Det är viktigt att de är krypterade för att hålla en hög säkerhetsnivå och minimera chanserna till hacking. De ska även bidra till en hög produktivitet. Sist men inte minst behöver hörlurarna vara flexibla. Man arbetar från olika platser idag, därför ska produkten fungera oavsett var du befinner dig, säger Günter Vos, försäljningschef på Sennheiser Communications.

Blir allt viktigare

I dag har de flesta hörlurar egenskaper som exempelvis brusreducering, men det blir allt viktigare att produkten är anpassad till användaren och fyller de funktioner som efterfrågas på dagens arbetsplats. Kuddarna har blivit mjukare och formade efter örat, vilket gör lyssningen mer komfortabel. Dagens ljud har en bättre kvalitet och mikrofonen fångar användarens röst bättre – samtidigt som omgivningen stängs ut på ett smidigare sätt.

– Sitter du i en konferens med över 20 personer i andra änden, så har vi lyckats utveckla en teknologi som filtrerar bort onödigt miljöljud. Det gör att fokus hamnar på rösten och inte på omgivningen. Det kostar mindre energi för användaren och gör upplevelsen bättre, säger han.

Allt fler digitala funktioner

I framtiden kommer hörlurarna bli utrustade med mer och mer digitala funktioner. Ai och automatiska processer kommer utvecklas och integreras ännu mer, samtidigt som användaren ska kunna styra hörlurarnas egenskaper.

– I dag har vi en molnbaserad tjänst som automatiskt uppdaterar hörlurarnas funktioner. Detta gör att man frigör IT-resurser genom en effektivare hantering. I framtiden kommer detta bli mer omfattande och låta användaren styra själv vilka typer av uppdateringar som man vill ladda ned, säger Günter.

Skippa laddstationerna

Vissa tillbehör till hörlurarna kan man dock skippa helt. Exempelvis har laddningsstationer för hörlurar lanserats, vilket experten anser är en onödig accessoar.

– Hörlurarna har ungefär 14 timmars batteritid. Ingen pratar i telefon så länge under en hel dag. Det räcker det om du sätter dem på laddning på kvällen, säger Günter Vos.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.