Gymnasier köper telefoni från Alltele

Upphandling Istället för att fortsätta vara en del av den kommunala växeln i Östersund skaffar sig skolorna inom Jämtlands gymnasieförbund nu en egen telefonilösning.

Gymnasier köper telefoni från Alltele
Anna Rex

I samband med att Östersunds kommun beslutade sig för att strukturera om sin växel och istället gå samma väg som flera andra kommuner i Sverige och skapa ett kundcenter för medborgarna stod det klart att gymnasieskolorna inom Jämtlands Gymnasieförbund inte längre riktigt passade in. De behövde skaffa sig en egen gemensam växel och telefonilösning.

Upphandlingen är nu klar och valet föll på Alltele som kommer att leverera såväl operatörstjänsterna för fast- och mobil telefoni, mobila anknytningar som mobilt bredband. Gymnasieförbundet kommer också att använda Allteles molnbaserade växeltjänst. Totalt handlar det om ungefär 300 anknytningar fördelade över förbundets sju skolor.

Avtalet med Alltele sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare tre år.

Fakta

Fakta

Jämtlands Gymnasieförbund ägs av och driver de kommunala gymnasieskolorna i de jämtländska kommunerna Östersund, Krokom, Ragunda och Bräcke. Konstruktionen med ett gemensamt förbund är relativt ovanlig i Sverige men finns på ytterligare några platser. Syftet är att samordna resurserna då kommunerna bortsett från Östersund är små sett till invånarantalet och många elever därför ändå måste åka till regionens huvudort för utbildning.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter