Håkan Dahlström får lämna Telia

Det krävs nya krafter för att möta utmaningarna i branschen menar Telia och ersätter Håkan Dahlström som chef för de mobila tjänsterna.

Håkan Dahlström får lämna Telia

Idag vid lunchtid meddelade Telia oväntat att de stökar om i ledningen. Håkan Dahlström, chef för affärsområdet mobilitetstjänster, får med omedelbar verkan lämna sin tjänst och ersätts av Tero Kivisaari, chef för affärsområde Eurasien. Kivisaari är med andra ord ansvarig för Teliasoneras omstridda affärerna i forna Sovjetunionen, en roll som han kommer att fortsätta att ha parallellt med sitt nya jobb.

Håkan Dahlström har varit chef för de mobila affärerna sedan 2010 då han avlöste en av Telias riktiga trotjänare, Kenneth Karlberg. Före det ansvarade han för bredbandstjänsterna. Han lämnar nu Telia helt och hållet. Vad som egentligen ligger bakom chefsbytet är oklart men i pressmeddelandet kommenterar Lars Nyberg, Telias vd och koncernchef, beslutet så här.

– Håkan Dahlström har under många år bidragit till den framgångsrika utvecklingen av Teliasoneras verksamhet i Norden och Baltikum. För att kunna utveckla vår mobila verksamhet ytterligare och hantera de allt större utmaningar som branschen står inför, behöver vi förändra ledarskapet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.