nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Hallå där… Elias Berglund hr-chef för de nöjdaste medarbetarna

Var finns de nöjdaste medarbetarna i telekombranschen? Jo, på Tre framgår i en ny listning över landets bästa arbetsplatser. Telekom idag ringde upp Elias Berglund hr-chef på operatören.

  • Artikel annons 1

I veckan avslöjades listan över Sveriges bästa arbetsplatser. Bakom listan står Great Place to Work, och i kategorin ”stora organisationer” var operatören Tre ett av toppföretagen – och bäst i telekombranschen (sjua totalt). Det är femte året i rad som operatören återfinns bland de tio bästa arbetsplatserna i landet.

Hallå där Elias, hur känns det att Tre är den bästa arbetsplats i branschen?
– Det känns superroligt och visar att vår kultur och våra värderingar ger genomslag.

Var det väntat?
– Ja, det ska nog inte sägas att jag är förvånad. Vi fick även en ”Hall of fame-utmärkelse” eftersom vi legat på topplistan i fem år.

Hur viktigt är det att vara en topp-arbetsplats?
– Det är jätteviktigt att vara en bra och schysst arbetsgivare – och att kunna visa upp det. VI vet att om vi har nöjda medarbetare så ger det högre produktivitet, nöjdare kunder – vilket gör att det går bra för Tre. Jag ser det som en stor konkurrensfördel att det uppmärksammas.

Satsar på ”äkta” engagemang

Vad är det ni gör som andra missar?
– Jag tror att vi gör det ”på riktigt”. Det är inte något påklistrat. Vi använder oss av energin och engagemanget från våra egna kollegor. Vi är även en organisation där vi är icke hierarkiska, tillgängliga och har en bra sammanhållning. Då blir det kul att gå till jobbet. Det här är en kollektiv utmärkelse och det är vår samlade kultur som är själva kärnan.

Har ni något speciellt knep för att få bättre kamratskap och ge stolthet för att man arbetar för er?
Vet inte om man kan kalla det knep. Men självklart är vi strukturerade i vad vi gör. Vi har en plan med våra aktiviteter och det är viktigt att det hålls ihop i en helhet. Sedan är vi väldigt snabba. Får vi en bra idé så gör vi den på en gång. Och vi fångar även upp våra medarbetares idéer och försöker genomföra dem.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.