Hallå där Göran Marby

berec Efter ett år på posten som ordförande för Berec, samordningsorganet för Europas alla telemyndigheter, är det dags att lämna över klubban. Vi ställde fyra frågor till Göran Marby, generaldirektör på PTS.

Hallå där Göran Marby

Vad är det viktigaste som du åstadkommit under året som ordförande?

– Det har varit ett intensivt ordförandeår där det varit stort fokus på arbetet med att ta fram Berecs inställning till de föreslagna förändringarna i regelverket, främst kring roaming och nätneutralitet. Andra frågor som haft stort fokus är arbetet med rekommendationen om relevanta marknader.

Vad är viktigaste för Berec under 2015?

– Förutom att slutföra arbetet med EU-kommissionens förslag till nya regler inom roaming och nätneutralitet kommer översynen av EU-direktiv på vårt område att vara en viktig fråga.

Vad har varit mest lärorikt, för din och PTS del i ordförandeskapet?

– En viktig slutsats är att Sverige kan påverka och att internationellt arbete till så stor del handlar om förhandlingar. Jag och mina medarbetare från PTS som varit engagerade har fortsatt bygga på vårt kontaktnät inom EU vilket gör att vi kommer att fortsätta kunna påverka utvecklingen på ett sätt som är bra för svenska användare av elektronisk kommunikation.

Vem är det som tar över som ordförande?

– Fátima Barros på den portugisiska regleringsmyndigheten ANACOM har tagit över ordförandeskapet i Berec.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.