Linda Krondahl till Telekom Idag Live

Telekom idag Live Matchmaking mellan företag är ett måste för framtiden. Linda Krondahl, vd för samarbets-hubben Things, är en av talarna på Telekom idag Live. Här förklarar hon vad de gör för att säkra allas vår framtida pension.

Linda Krondahl till Telekom Idag Live

Du ska tala på Telekom idag Live – vad kommer du prata om?

– Jag kommer fokusera på vikten av att stora och små företag samarbetar. Att det är viktigt för båda – och inte minst billigare för alla.

Du är vd på Things, hur jobbar ni med för att få till samarbeten?

– Rent konkret är vi ett kontorshotell som samlar bolag, och vi har på kort tid samlat på oss en bra bas av startups och unga bolag. Eftersom vi har bra koll på vad de gör så kan vi koppla ihop dem med stora och mellanstora företag. Ett exempel är att vi kör workshops med storföretag. De kommer med ett problem som vi analyserar, och sedan ser om vi har ett startup som kan hjälpa till och lösa problemet. Vi har även dragningar som vi kallar för ”Get on top of” kring ämnen som är relevanta inom IoT, 3d-scanning, automation och robotics. 

 Varför behövs de här samarbetena?

– Enkelt, för att alla vinner på det. Startups behöver inte hajp – de behöver affärer, och för storbolag innebär det ofta snabbare resultat. De här är ett sätt att hitta lösningar som de annars inte hade sett. Och det är superviktigt för att Sverige ska hålla sig i framkant. Tappar vi vår industri, då kan vi alla glömma pension

Du är själv uppfinnare, har du fortfarande tid att jobba som det – eller går tiden till att ”uppfinna” samarbeten?

– Det här tar all tid. Men jag har stor nytta av att ha jobbat kreativt. Jag kan ibland se de oväntade kopplingarna, och i den roll jag har nu kan jag knyta ihop de som annars inte skulle hitta varandra.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.