Hållare förbättrar täckning i bilen

En hållare som fixar förstärkt mottagning trådlöst ska ge Iphone-användare bättre täckning i bilen. Produkten har tagits fram av svenska Brodit.

Hållare förbättrar täckning i bilen

Det var ett bra tag sedan vi senast såg en mobiltelefon med uttag för extern antenn, vilket brukade kunna ge ordentlig skjuts åt täckningen i bilen. Men en lösning på problemet säger sig Brodin, som är specialister på kommunikationsprodukter för fordon, nu ha i form av en egenutvecklad bilhållare för Iphone.

Hållaren, som ska kosta omkring 800 kronor inklusive moms när den dyker upp i handeln under juni månad, ansluts till en extern antenn på taket eller i vindrutan och överför sedan den förstärkta signalen till telefonen med hjälp av induktion.

Hållaren ska passa för Iphone 4 både med och utan skal och finns också i en modell för Ipad. Finns intresset uppger tillverkaren att det också kan bli aktuellt att ta fram varianter för andra telefonmodeller.

– De flesta kommer att använda hållaren i bilen men den fungerar också lika bra i båten eller – i kombination med ett bordsställ och bluetoothhandsfree – hemma, i sommarstugan eller på jobbet, säger Brodins vd Ebbe Johansson.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.