Hållare förbättrar täckning i bilen

En hållare som fixar förstärkt mottagning trådlöst ska ge Iphone-användare bättre täckning i bilen. Produkten har tagits fram av svenska Brodit.

Hållare förbättrar täckning i bilen

Det var ett bra tag sedan vi senast såg en mobiltelefon med uttag för extern antenn, vilket brukade kunna ge ordentlig skjuts åt täckningen i bilen. Men en lösning på problemet säger sig Brodin, som är specialister på kommunikationsprodukter för fordon, nu ha i form av en egenutvecklad bilhållare för Iphone.

Hållaren, som ska kosta omkring 800 kronor inklusive moms när den dyker upp i handeln under juni månad, ansluts till en extern antenn på taket eller i vindrutan och överför sedan den förstärkta signalen till telefonen med hjälp av induktion.

Hållaren ska passa för Iphone 4 både med och utan skal och finns också i en modell för Ipad. Finns intresset uppger tillverkaren att det också kan bli aktuellt att ta fram varianter för andra telefonmodeller.

– De flesta kommer att använda hållaren i bilen men den fungerar också lika bra i båten eller – i kombination med ett bordsställ och bluetoothhandsfree – hemma, i sommarstugan eller på jobbet, säger Brodins vd Ebbe Johansson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.