Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Halva priset – mycket funktioner

Test Huddle rooms, de små mötesrummen, var den hetaste trenden innan Corona. Nu har Konftel släppt sin egna alli-i-ett-videolösning för dessa rum.

Halva priset – mycket funktioner

Vid ett normalt test får vi produkterna till vårt kontor och kan prova, klämma och testa precis som vi vill. I dessa tider med corona-restriktioner är det lite svårare att testa avancerad videoutrustning eftersom mitt hemmakontor inte är utrustat som ett vanligt kontor. För att ändå kunna ”testa” Konftels nya videolösning CC200 har vi därför gjort ett snabbtest, där Konftel har fått demonstrera produkten och jag har ställt massor av frågor tills det nästan är som att jag har känt på produkten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Det blir däremot omöjligt att sätta våra normala betyg så det får ni klara er utan denna gång.

Konftel CC200 är ett videosystem som klarar sig utan laptop, och passar bra i små mötesrum där man är upp till sex personer. Vinkeln i kameran är 105 grader, vilket är mindre än huddle room-konkurrenterna Poly Studio X30 och Jabra Panacast.

Sex personer i bild klarar systemet ändå av utan problem även i ett litet utrymme. Kameran är en 4k-kamera vilket ger förutsättningar för vassare bild längre fram när fler applikationer kan hantera det.

CC200 bygger på android så den vana android-nyttjaren känner snabbt igen sig. Till skillnad från Poly så är Konftels os mer öppet och låter användaren göra fler val; man kan till exempel välja att låta användarna ladda ner appar från Google Play till enheten.

Konftels kamera-enhet går att styra med en mus eller med hjälp av en app. Det innebär att användarna har valet att använda det som en normal rumsenhet, men man kan också ta över enhetens styrning med appen i sin egen telefon. Vilket kan vara skönt i dessa tider, när man kanske inte vill dela mus med resten av de anställda.

Gränssnittet är lättnavigerat och kräver minimal utbildning innan alla är igång med videomöten.

Det finns fyra inbyggda mikrofoner i CC200, vilket gör att den fungerar bra i mindre utrymmen solo. I lite större utrymmen så rekommenderar Konftel att man kompletterar med en extra högtalarpuck.

Priset 9000 exklusive moms är bra – nästintill hälften av Poly Studio X30. Behöver du extra ljudpuckar så blir detta ändå ett billigare köp.

Fakta

Konftel CC200

Ett väggfäste medföljer, men det går också att montera den ovanpå skärmen.

Tillverkare: Konftel.

Pris: Cirka 9000 kr exkl moms.

Kamera: 4k-kamera med 105 graders vidvinkel (1080p). Optisk zoom.

Mikrofoner: 4 mikrofoner.

Mått: 280 x 55 x 65 mm.

Vikt: 679 g.

Övrigt: Inbyggd kryptering, automatisk ljudförbättring, möjlighet att spela in videomöten och spara på usb-sticka, möjligt att ladda ned appar från Google play.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter