Halvt dussin nya mobiler från BenQ-Siemens

BenQ Mobile använder Cebit som plattform för att fördubbla sin produktportfölj med BenQ-Siemens-mobiler. Sex nya modeller presenteras, alla med multimediafunktioner.
Den modell som står ut mest är den tunna designmobilen EL71, med en halvautomatisk lucka. En wlan-modell kommer till Sverige till sommaren.

Halvt dussin nya mobiler 
från BenQ-Siemens

BenQ Mobile släpper sex nya telefoner under BenQ-Siemens varumärke vid CeBit-mässan. Det är modellerna EL71, C81, CF61, CL71, E61 och P51. Samtliga innehåller multimediamöjligheter som mp3 och 3d-surroundljud, vilket är helt i linje med den strategi som företaget presenterade tidigare i år.

– Under första kvartalet har vi lanserat tolv nya telefoner med det nya BenQ-Siemens varumärket och kombinerar teknologiskt kunnande med en blick för design på ett originellt sätt som kommer att exaltera konsumenter. Operatörerna har verkligen visat tilltro till vår strategi och många av våra produkter är nu etablerade i stora regioner. Jag har ett stort förtroende till att konsumenterna kommer att identifiera sig med BenQ-Siemens anda, säger Clemens Joos, vd för BenQ Mobile.

Han presenterar också ett partnerskap med Google som innebär att ett urval av deras söktjänster kommer att förinstalleras i några utvalda telefonmodeller. Tanken är att användarna ska ha snabb och enkel tillgång till information. BenQ Mobile meddelar också att de kommer att vara den första leverantören som erbjuder tjänsten Service over air. Tjänsten tillåter konsumenter att bygga ut och uppdatera mjukvaran i mobilen när som helst och var som helst.

Wlan för Skype

Tillbaka till de nya mobilerna. Med EL71 fullbordar man sin kollektion med ultratunna telefoner i alla formvarianter. Det är en så kallad slider med skjutbar front. Intressant är att luckan har försetts med en mekanism för halvatomatisk öppning och stängning, vilket ska underlätta för användaren.

Två telefoner som kommer att börja säljas i Sverige till sommaren är E61 och P51. E61 är en musikmobil med ett riktpris på 2 000 kronor. Då ingår ett minneskort på 128 MB, men mobilen kan hantera kort på 1GB av typen mini sd.

P51 är en smartphone med gps och wlan som bygger på Windows Mobile 5.0. Wlan-gränssnittet hanterar 802.11b och g. BenQ Mobile pekar på möjligheten att ringa voip med hjälp av Skype i en hotspot, men det framgår inte i pressmaterialet om klienten kommer att vara förinstallerad.

På det hela taget handlar det mycket om att nå så långt som möjligt med designen. BenQ Mobile har tagit fasta på att design är ett av de viktigaste kriterierna när folk ska köpa en ny mobil. Man använder högkvalitativa material som aluminium och borstat stål för att skapa en bättre användarupplevelse.

En tredjedel av BenQ-Siemens nya telefoner har fått det prestigefyllda priset iF product design award. CL71 som lanseras idag är en av telefonerna som har fått detta pris. BenQ-Siemens EF61 har fått två designpris: iF product design award och red-dot design award 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.