Hambraeus Björling ersätter Sturmark

IT-företagens vd Ylva Hambraeus Björling ska leda regeringens it-politiska strategigrupp. Hon tar över efter Christer Sturmark som lämnade posten i slutet av september.

Infrastrukturminister Ulrica Messing har utsett Ylva Hambraeus Björling att leda regeringens it-politiska strategigrupp fram till den första november 2006, då gruppens uppdrag tar slut.

Ylva Hambraeus Björling arbetar som vd för IT-Företagen, en branschorganisation för företag inom it och telekom. Hon är sedan starten 2003 ledamot i den it-politiska strategigruppen.

I slutet av september 2004 avgick strategigruppens förra ordförande Christer Sturmark efter ett år på posten. Sedan dess har Ulrica Messing skött ordförandeskapet och letat en efterträdare.

Ylva Hambraeus Björlings huvuduppgift blir som tidigare att vara vd för IT-Företagen, som välkomnar utnämningen.

– Utnämningen bekräftar det goda samarbete vi haft med näringsdepartementet inom ramen för den it-politiska strategigruppen. Ylva har i det arbetet varit en god representant för it-branschen och vi ser fram emot att ytterligare kunna förankra medlemmarnas synpunkter i det pågående arbetet, säger Lars Stanghed, ordförande i IT-Företagen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.